03
Aug

Как си представяш своята дневна?

Дойде ред да обсъдим и дневната на твоя дом. Сигурно си спомняш, че когато говорихме за трапезарията, те посъветвах мястото на телевизора да е при меката мебел. Диванът ще изберем според цялостната визия на интериора, а конфигурацията му според разпределението и твоите нужди. Произвеждат се двуместни, триместни и с повече седални възглавници дивани, както и ъглови, съставени от различни модули – със или без подлакътници или облегалка, с лежанки или с механизъм за разтягане. В комбинация с кресло или табуретка, композицията от мека мебел ще обособи твоята  зона за домашно кино, музика, четене, забавления и релакс. Подходящата ниска маса – сама или съчетана с помощни масички, разиграни в пространството върху мек килим и добре решеното осветление ще  създават удобство и уют за теб.

Апартамент „Мелодия“ – София, център

Апартамент „Канела, мед и лавандула“ – Варна

Много бих се радвала ако поискаш от мен да предвидя и библиотека. Това ще е знак, че обичаш книгите. Цялата хармония в твоята дневна можем да допълним с камина – изградена от горивна камера, затворена или с възможност за открит огън, или с биокамина. Дизайнът на този елемент ще съобразим с избрания от нас стил. Предимството на биокамините е, че те нямат нужда от комин, което дава много свобода при определянето на мястото им в интериора. Също така, няма да се налага чистене на пепел.

Вила Varna – Планес дел Рей, Испания

Апартамент Seven – София

Еднофамилна къща Golfresort – Грос-Цимерн, Германия

Ето и едно правило, което следвам – свободното пространство в едно помещение има също толкова важно значение, колкото и заетата с мебели площ. Затова всички елементи на обзавеждането съобразявам като място, габарити, цветове и присъствие. А една картина в подходящия колорит или декоративно пано на стената над дивана винаги е добра идея.

Еднофамилна къща „Необикновените следи на времето“ – Свети Влас

Еднофамилна къща Nova – кв. Драгалевци, София

И помни, че каквато и промяна да искаш да направиш в своето пространство, аз съм до теб!

архитект София Папазова