27
Jul

Смисълът

Съзнавам, че се завръщам тук, в блога на Soff Design Studio, след почти една година пауза. Но съм щастлива от този факт. Той се дължи на ангажираност към актуални проекти – интериорни пространства, от които всеки милиметър минава през душата, мислите и ръцете ми по няколко пъти. Убедих се, че това е единствения начин, чрез който се достига до решение, удовлетворяващо напълно и клиента, и мен като дизайнер.

Чрез проект един обем, затворен от четири стени, се превръщат в използваемо пространство, което е едновременно функционално и естетически издържано и подобрява живота. И за времето на това преобразяване дизайнерът, който е като мотор за този процес израства. Защото една интериорна концепция е нещо много повече от конкретната цена, на която се продава и пакета чертежи и визуализации, които съдържа. Тя е развитие, опит, взети решения, направен избор, достигната цел – все параметри, които се съдържат в истинската й стойност.

Това ми донесе тази година.

Казват, че което не става с любов, става с много любов. Затова работя с посветеност и обожание към професията. Това е моят път. По него вървя всеки ден и претворявам всеки проект във функционално, естетично и стилово единство. Без компромиси, или поне с малко такива.

А лятното приключение за мен е, че консултирам рубриката на Dnes.bg „Фамилен дом“, която стартира в края на юни с лайтмотива „Мастърклас по уют“. Благодаря на Investor Media Group за поканата и предоставената възможност да споделя знанията и опита си в интериорния дизайн.

И отново ще се обърна към теб – ти, който си прочел до тези редове днешната публикация, с традиционното за този блог пожелание – помни, че каквато и промяна да искаш да направиш в своето пространство, аз съм до теб!

Ти си смисълът,

около който

ще създам

уют.

архитект София Папазова